Az élőlény észlelési képessége és a világmindenség - Jelkép 31

symbol_31s.jpg 

Az élőlény észlelési képessége és a világmindenség
- Jelkép 31

 

Akinek van szeme, az lát
A baloldali bábú a világmindenséget szimbolizálja, ami a mikro- közép - és makrokozmoszon átterjed a végtelenségig.

A lépcsőrész jobbra az örök istenfiákat szimbolizálja a különböző fejlődési fokokon. A fehér háromszög egy egyéni istenfiát szimbolizál. Az onnét kiinduló fénylő sugár az istenfiának a fejlődési fokát mutatja és az ő korlátozott érzékelési képességét az örökkévalósághoz és a végtelenséghez viszonyítva.

Ezen a fejlődési fokon a fizikai érzékek dominálnak. Csak azt, amit a fizikai érzékeken át lehet regisztrálni, éljük fel valóságnak. A többi, vagyis a legtöbb belőle, sötétben rejlik. Minél finomabbra kifejlődött érzékek, annál tökéletesebb lesz az egyén átélési képessége. A legfelsőbb érzékek lelki/szellemi természetűek.

symbol 31b
Mi gyakran nagyon határozottan abban hiszünk, hogy a saját elképzelésünk az igazi a másoké pedig hibás, mikor nem értünk egyet. Könnyen elfelejtjük, hogy nem tudunk a külső mögé látni és az által biztonsággal megállapítani, hogy aki felett ítélkezünk, tudna e másképpen cselekedni, mint mi történik. A fizikai szemünkkel nem látjuk, hogy egy örök lény előtt állunk. Azért azt sem tudjuk eldönteni, hogy ő hol tart a végtelen vándorlásában. Nem tudjuk megérteni másoknak a természetes fejlettségi fokát. A fejlődésfok az, ami meghatározza a környezetnézetet és az által a felfogásunkat arról, amit látunk. Ez a kozmikus vakság okozza az intoleranciát, háborút és nyomort. Csak akkor mikor hozzájutunk az intuíciós képességhez, láthatjuk meg a teljes fejlődési fokokat, a végtelenséget és ennek számos lépését és természetes szellemi megfigyeléseket egymás „fölött” és „alatt”.


   

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København