Az élőlény sorsívei - Jelkép 18

symbol_18s.jpg 

Az élőlény sorsívei
- Jelkép 18

 

Az örök jelen
Mikor Péter nagypénteken karddal akart beleavatkozni, hogy megvédje Jézust, de ő a következő szavakkal hárította el a segítséget: „Tedd vissza hüvelyébe a kardodat! Aki kardot ragad az kard által vész el!” Máté 26:52. De nem mindenki hal meg aki kardot ragad, mikor az életet csak egy élet szempontjából látjuk?

symbol 18b
Ugyanazt a tudást dokumentálta Jézus, mikor a keresztre feszítve a hóhérjaiért imádkozott: „Atyám, bocsáss meg nekik, hiszen nem tudják, hogy mit cselekszenek.” Ő megbocsátott a hóhéroknak. Mi volt az, amit a hóhérok nem tudtak? Ők nem tudták, hogy amit az embertársaink ellen cselekszünk azt valójában saját magunk ellen tesszük. Ők még nem értették meg a karma törvényét: hogy azt aratjuk, mit vetettünk. De amíg csak egy földi élettel számolunk, addig ez a törvény nem igaz.

A jelképen egy sor narancsszínű téglalapot látunk, amik jobbra világosabbak és világosabbak lesznek.

A téglalapok egy hosszú sort a fizikai életből jelképeznek.

Középen, háromszöggel és egy csillagkereszttel megjelölve, egy örök Isten fia jelenlegi fizikai létezését látjuk, a két függőleges fehér vonallal jelezve.

A narancsszínű sugarak mutatják a kapcsolatot az előző és a következő földi élettel a fehér sugarak, pedig a kapcsolatot, a lelki időszakokkal a kettő között. Aki öngyilkosság által próbált meg elmenekülni egy szenvedéssel telt helyzetből, nagyot csalódik majd, mert az öngyilkosság folytatásaként egy szenvedésekkel teli sötét helyzetben találja magát, amely addig folytatódik, amíg meg nem szabadul a sötét gondolataitól.

A fehér tér a tartózkodást a szellemi szeretetvilágokban a földi életek között fejezi ki. Ez a létezés két inkarnáció között mentes a szenvedési karmától. Kivéve a "halál" utáni rövid időszakot.

A pokol nem itt létezik, azt mi teremtjük, mikor a fizikai világban találjuk magunkat. A számos földi élet között van szabadságunk. Itt minden gonosz gondolatok el vannak távolítva. Az esküvői ruhában öltözve és minden ellenségeskedés el van távolitva. A tudatosság a fizikai világban fejlődik ki, nem a lelkiben. Ez a szeretet és a fény otthona.

A sárga tér az elmúlt időt a zöld pedig a jövőt képviseli.

A felső ibolyaszínű körívek mutatják, miképpen van a jelenlegi földi élet összefonódva az elmúlt és a jövendő földi életekkel. A jelenlegi földi életet a cselekedeteink jellemzik, nem csak a mai életből, hanem az előzőkből is, és a jövő életünk már ebben az életben határozódik meg a mostani cselekedeteinktől.

A sors egy oktatás, ami arra tanít meg minket, hogy különbséget tudjunk tenni a jó és rossz között. A cselekedeteink, előbb vagy utóbb, mindig visszafordul hozzánk. A mindennapi élet azt jelenti, hogy a tudás fájának gyümölcseiből fogyasztunk. Bizonyos tapasztalok kellemesek, mások kellemetlenek. Mikor a szeretettörvényt beteljesítjük, és mint Isten mindig logikusan, és szeretetteljesen cselekszünk, a boldog sorsunk lesz. Akkor kezdhetünk élvezni egy másik fának a gyümölcseiből a paradicsomban – az élet fájának.
 

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København