Az örök test - Jelkép 16

symbol_16s.jpg 

Az örök test
- Jelkép 16

 

 

 

„Amit valaki vet, azt aratja is”
Itt látjuk, hogy minden energia vagy mozgás – vagyis teremtés az univerzumban - az örök énből indul ki, a fehér háromszöggel jelezve, valamint minden mozgás szintén az énhez tér vissza.

symbol 16b
Minden mozgásnak egy élő eredete van. A jelkép a sorstörvényt mutatja, amely azt mondja, hogy magunk vagyunk az első oka saját sorsunknak. Minden, ami örök énünkből indul ki, előbb-utóbb visszafordul hozzánk. Ez a szabályszerűség irányit minden sorsalkotást.

A lángkereszt mutatja, hogy az örök testünk mindig tökéletes egyensúlyban nyugszik. Az ibolyaszínű körök cselekvéseket, gondolatokat, életátéléseket, alkotásokat és testeket jelképeznek. A körök ciklusokban mozognak, (jelkép 15), különböző méretekben és idődimenziókban, amik négy különböző körformával vannak jelezve. A testünkben minden pillanatban mikroszkopikus körfolyamatok indulnak el. Egy földi élet egy másik körfolyamatra a példa. Vannak olyan körfolyamatok is, amelyek millió vagy milliárd éveket futnak át.

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København