Az örök kozmikus organikus kapcsolat az Isten és istenfia között II - Jelkép 22

symbol_22s.jpg

Az örök kozmikus organikus kapcsolat az Isten és istenfia között II
- Jelkép 22

 

 

 

„Menjél be a kamrádba”
A jelkép azt mutatja, hogy minden élő (a kicsi fehér háromszög) organikus kapcsolatban van Istennel (a nagy fehér háromszög) egy örök kozmikus struktúrának köszönhetőlég (a fehér, szürke és violaszínű piramis).

symbol 22b
A hosszúkás színezett terület a kör körül, a spirálkörfolyamatnak örök élőlényeit és világait szimbolizálja. (nézd meg a 13-as jelképet)

A két ferde fekete vonal közötti rész, a világmindenség fizikai részét jelezi, mialatt a felső terület a spirituális világot képviseli.


A hosszú narancsszínű rész az állatvilágot jelképezi. Ezek közül a két legkisebb az első majomszerű földi ember stádiumot szimbolizálja, ami manapság teljesen kihalt a földön, de az univerzumban más bolygókon születtek újra. A két első után következő figura szimbolizálja a kihalóban lévő természetes emberi szakaszt, ami távolodik a bolygónkról a következő szimbolizálja a civilizált embereket, akik elveszett a hitképességüket és materialisták lettek.

Az utolsó figura (fele narancsszín, fele sárga) azokat az embereket szimbolizálja, akik igazi humánus emberekké fejlődtek ki, és útban vannak a nagy születés és a kozmikus tudat felé.

Az ima egy nyílt erőforrás az Isten tudatához és rendelkezésére áll mindenkinek. Az ima segítségével erőt és képességet kapunk, hogy megoldjuk az utolsó problémákat és szenvedéseket a tökéletesség felé vezető úton.

Az imameghallgatás mindig az egész egység javára történik. Úgy lesz ez a legnagyobb boldogság és haszon, mind az egyénnek és környezetének. Egy őszinte kívánsággal az ima mögött: „Legyen meg a Te akaratod” egyesülünk Isten akaratával. Így hát a mindenható Istennel szövetségben építjük fel az életerőnket és képességünket, hogy „elfogadjuk a rosszat

Minden szeretetteljes döntéssel újabb életörömet és erőt kapunk. Ez az a „keskeny út”, ami idővel az életörömnek és a lelki egyensúlynak igazi organikus tehetségéhez vezet, minden nehézségek ellenére. Ez az út elkerülhetetlenül minket oda fog vezetni, hogy mint Krisztus megállapítsuk: „Én és Atya egyek vagyunk.” János 10:30
   

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København