Életegység elv – az első csillanás Isten létezéséről - Jelkép 7

symbol_07s.jpg

Életegység elv – az első csillanás Isten létezéséről
- Jelkép 7

 
„Az én Atyám házában sok lakóhely van”
A látható világmindenség az Isten fizikai szervezete –a világosszürke térrel a nagy körben jelképezve. A világmindenség „ürességében” az Isten örökös énje és tudata van, a fehér körrel és a hármas elvvel középen jelezve.

Az Isten mindent átfogó fizikai szervezetében az élet szervezett, mint élet az életben a végtelenig. Ugyanúgy, mint a szervezetünk a kisebb élőlények szervezetéből van felépítve, például szervekből, sejtekből, molekulákból, atomokból stb., a szervezetünkkel nagyobb szervezeteken belül vagyunk találhatók, mint a földgolyóban, naprendszerben és a tejútban.

symbol 07b
A föld, az életadó nap és a tejút is élőlény ugyanúgy, mint mi. Tehát, mint a kicsi, úgy a nagyban is.
A jelkép világosszürke mezőnyén látjuk, miképpen az élőlények szervezetei belül egymással a végtelenségig megismétlődnek. Az összes élőlény szervezete eszerint egységeket, vagy „szervet” képvisel az Isten mindent átfogó határtalan szervében. Mindannyian örök élet-egységek vagyunk. A mindennapi életünk e-szerint egy beszélgetés Istennel a mikro-, közép- és makrokozmoszon keresztül. A mikro- és mikrovilágok életének ismeretével, láthatóvá válik egy eddig majdnem ismeretlen felelősségterület, ahol a szeretetparancsolat szintén érvényes. Az élet a szervezetünkben szintén a felebarátunk, minthogy bolygóegyén ugyanúgy élő, mint mi. Benne lakunk és létezünk, nem egy hullában élünk.

Az állatok iránt érzett szeretet, úgymint az élet szeretete a mikrovilágokban, meg fogja változtatni véleményünket az étrendről a vegetáriánus étkezés előnyére, a mai annyira szokásos animális táplálék helyett.

A temetési szokások is meg fognak változni. A halotthamvasztást humánusabb eljárásmód fogja követni, mikor az emberek megértik, hogy a holttest él. Először az ásványi állapotban diszkarnerar el minden élet a testből. A makrolény szervezetei adják nekünk a külső életkörnyezetünket, eget és földet, mialatt a mikrolények szervezete építi fel a fizikai szervezetünket, így látni, hallani, szagolni, ízleni és érezni tudunk. Minden egy-egységet képvisel: „mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk”. Apg 17:28
 

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København