Kozmikus eszméletlenség - Jelkép 5

symbol_05s.jpg

Kozmikus eszméletlenség
- Jelkép 5

 

 

 

 

 

Ha nem ismeri önmagát/ Ismeretlenség önmagáról

Mialatt az ateista nem számol Istennel, hanem abban hisz, hogy az élet a fizikai testtel azonos, akkor a vallásos ember remél egy folytatódó létezést a halál után. Mindkettőjük hívő. Az egyetlen, amit biztosan tudnak az, hogy a fizikai test mulandó. De amit viszont nem tudnak, hogy a fizikai organizmus, kozmikus nézetben csak egy eszköz az immaterialiális, örökkévaló Én számára.

symbol 05b
A szorongás, depresszió, valamint az „öngyilkosság” mentális helyzetei azt jelzik, hogy az egyén elveszítette kapcsolatát a szellemi gyökereivel. Nem ismeri sem önmagát, sem Istent vagy azt a szellemi valóságot, amelyben él.
A kozmikus beavatott szerint váltakozva élünk egy fizikai és szellemi világban. A fizikai világból a szellemi világban való átmenet után, örömmel fogadnak minket a közeli szeretetteink, akik előttünk jutottak be abba a paradicsomba, ami egy idő alatt a tartózkodási helyünk fog lenni addig, amíg megint újraszületünk egy új fizikai testbe.

A születést a szellemi világban a jövőbeli emberek, mint egy boldogságnak és örömünnepségnek fogják átélni. A halál szó csak egy, az ősidőkből származó, muzeális fogalom lesz.
A jelképen található kérdőjel a mai földi emberek tudatlanságát a saját igazi természetükről és származásukról, életformájukról és jövőjükről illusztrálja. A sokszínű terület a különböző alap- vagy tudatenergiákat jelképezi, amikről az embereknek van egy kezdeti tudomásuk, de amiknek a törvényszerű szervezetét még mindig nem ismerik. Nézd a jelkép 6.

A narancsszínű kör az átmeneti fizikai testet mutatja. A kereszt az örök ént és ennek a magasabb kozmikus struktúráját és működését jelképezi. A kereszt a fénynek, mindenszeretetnek és az örök életnek a jelképe.

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København