Póluselv kozmikus körfolyamata - Jelkép 35

symbol_35s.jpg

Póluselv kozmikus körfolyamata
- Jelkép 35

 

 

Az örök életkaland mágikus varázspálcája
Éppúgy, mint a fizikai szervezetünk, a tudatunk is a teremtett területhez, X3-hoz tartozik. Minden teremtett változik, és örökké megújul. Az élet örök megnyilvánulása mögötti őserő a nemi változás. Lásd a 33 jelképet. A jelképen két hosszú vízszintes sárga és zöld teret látunk. Ezek jelképezik a női (sárga) és a férfi elvet (zöld). Minden élőlényben megtalálható ez a két pólus. A spirális körfolyamat állatvilágában az egyik stagnál. Azért az élőlények itt, mint hím- vagy nőneműek jelennek meg.

A legfelső tér egy férfinemű lényt jelképez a spirálkörfolyamat állatvilágában. A női pólus latensben van. Az alatta lévő téren a férfipólus (zöld) van latensben és eszerint egy nőnemű egyénről van szó.

symbol 35b
A férfi- és a női nemű egyének feltételei annak, hogy a spirálkörfolyamat kulmináló sötétsége kialakulhat (kövesd a narancsszínű létrát egyenesen felfelé). De sötét cselekedeteknek következményei lesznek a fájdalom és szenvedés formájában és azáltal lesz oktatás arról, hogy mi a jó és a rossz. Lásd a 20-as jelképet. Azáltal, hogy látjuk a különbséget a kettő között olyanok leszünk, mint Isten és egyesülünk az Atyával.

Tudat fejlődése az állatban az ellenkező pólus növekvő erejétől függ. Ez az előidézője a mindenszeretetnek, művészeteknek és tudománynak. Továbbiakban ez az oka a házassági szeretet degenerációjának. Mikor a pólusok megint egyensúlyba kerülnek akkor már nem hím-, vagy nőnemű egyének vagyunk, hanem tökéletes emberek, mint „Isten képmása, hozzá hasonló”. Lásd a 23-as jelképet.

A zöld és a sárga vízszintes vonalak, amelyek a nemi változások körfolyamatát szimbolizálják, mutatja, hogy ez a folyamat két kozmikus spirálkörfolyamatot vesz igénybe mielőtt beteljesedik. A szereplők változnak úgy, hogy az egyén, aki egy nőnemű lény a jelenlegi állatvilágban, (a narancsszínű lépcsőfok) egy hímnemű lény lesz a következő spirálkörfolyamat állatvilágában és ellenkezőleg.

A lépcsőfok alul a hat világot szimbolizálja, amin a 13-as jelképben elemeztünk. A narancsszínű kör az állatvilág felett, a narancsszínű lépcsőfok és a két X a körben, két szerelmes egyént jelképez egy nemi aktusban. A hormonokra alapozott egypólusú szerelem az állatvilághoz tartozik. A többi világokban a pólusok egyensúlyban vannak.

Az összes pólusátváltozás mechanizmusát az anyaenergia szabályozza az örök isten fiuk fenn-tudatában és az élet varázsának és rossz közérzetének átélését irányítja. A kész tökéletes embereknek a mindenszeretet az életalapjuk minden szituációban. Itt minden érintkezés vagy egy másik ember közelsége örömet okoz, ami kozmikus szempontból ugyanaz, mint egy szexuális reakció. A pillanatnyi boldogságérzés az állatok nemi közösülésében, a krisztusemberben egy állandó, tudatos helyzet lett. Ez az isteni tudatosság a kék körrel van jelezve. Itt kulminál a fény. Lásd felül.


 

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København