Út a fény felé - Jelkép 4

symbol_04s.jpg
Út a fény felé

- Jelkép 4

 

 

A kozmikus tudat fejlődési története
A jelkép az örök élet útját mutatja. Minden élőlény ezen az úton vándorol, alacsonyabb létezési fokról magasabb életformák felé.

symbol 04b
Baloldalon, indigó színnel jelezve, az üdvösségvilágot látjuk, ami ezt a kifejezést a benső átélés miatt kapta, amiben az élőlények itt találhatók. A külső fizikai téren az üdvösségvilágot ásványvilágnak nevezzük. Ezt követi a növényvilág pirossal, állatvilág narancsszínnel és a tökéletes embervilág sárga színnel jelezve. A függőleges vonal az állatvilág közepén a valódi állatvilágot választja el az emberiség szférájától. A három részre osztott függőleges rakások egy élőlényt jelképeznek.  A növekvő rakások a sokszoros földi életet és a fejlődést mutatják.

A legfelső fehér tér a mi örök énünket vagy X1 jelképezi, a violetta tér pedig az egyén kozmikus szerkezetét, X2 ami az Énnel együtt az örök fenn tudatot alakítja.

A színezett tér az összes teremtettet jelképezi, vagyis a tudatot és fizikai szervezetet, X3. A narancsszínű csillag ahol a zöld sugár hátrafelé irányul és a sárga zöld pedig előre, zölddel a természettudományos kutatást jelképezi. Ez a kutatás az élet fizikai oldaláról tudósit. A sugár, ahol a színek keverődnek, magasabb filozófiát jelképez. Ez tovább, a szellemiség felé kutat.

A sárga sugár legfelül a vallási elvet jelképezi, ami az embereket vezeti el a hittől és a vallástalanságtól az egyénileg átélt kozmikus tudatig, ötágú csillaggal jelezve. A vallási elv elhelyezése legfelül az ember azonosságát jelenti az örökkévaló, és szellemi részével.

Mondák az emberiség vallásos őskorából tehát még fel nem fedett kozmikus igazságokat rejtegetnek.

A földgolyó helyzete az emberiség fejlődési stádiumát mutatja az állatvilág utolsó részében. Az baloldali alsó kicsi képen, a nap a mindenátfogó fényt jelképezi a kozmikus tudatban. A beavatott észleli az örök és a teremtett aspektusát a világmindenségnek. A kis háromszög a befejezetlen embert jelképezi és neki az idővel és a térrel elhatárolt észlelésláthatárát. Nézd a következő jelképet.

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København