Világenergiáknak a szervezete vagy fejlődési szakasza - Jelkép 28

   symbol_28s.jpg

Világenergiáknak a szervezete vagy fejlődési szakasza
 - Jelkép 28  

 

Örökös életfelújulás – „lássátok, mindent újjá teszek”
Az örök élet egy állandó megújulását az életátélésnek jelenti. Ebből a szempontból nézve, az élet egy végtelen kaland!

symbol 27b
A tapasztalatok az ellentétektől függenek. Nagy forróság vágyat teremt hűvösség után. Kemény munka megköveteli a pihenést, és mikor ez megtette a hatását, vágyat hoz létre új tevékenységhez.

Mikor az egyik létezési teret megszakítás nélkül egy új váltja le, annak oka az állandó sóvárgásban az új átélések és azok kontraszthatása után található. A jelkép a végtelen fejlődéslépéseket különböző dimenziókban mutatja.

A középső lépcsőforma létezési tere: növényvilág (piros), állatvilág (narancs), embervilág (sárga), bölcsességvilág (zöld), az isteni világ (kék), üdvösségvilág/ásványvilág (indigó).

Ez a hat világ vagy tudatállapot megismétlődik újra és újra nagyobb körfolyamatok formájában, a baloldali nagy ibolyaszínű lépcsővel jelölve.

Minden létezési teret lehet kisebb lépésekre bontani, mint pl. egyéni földi életekre vagy még kisebbekre, jellemterekre, (a kisebb lépcsők jobbra). A különféle világokat a jelkép 13 részletesen ábrázolja.

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København